Hokra behaalt ISO 27001-certificering | PromZ

Hokra behaalt ISO 27001-certificering

In een wereld waar gegevensbeveiliging steeds belangrijker wordt, zet Hokra door het behalen van ISO27001 een significante stap voorwaarts in de bescherming van klantgegevens die haar worden toevertrouwd. Hokra is een full-service bureau gespecialiseerd in merkactivatie, promotionele artikelen en marketing service. Bij de uitvoering van deze activiteiten krijgt Hokra vaak de beschikking over klantdata en worden digitale oplossingen zoals webshops en actiesites ingezet. Opdrachtgevers willen waarborgen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de toevertrouwde data. Deze certificering biedt die waarborging.

ISO 27001-certificering is een internationale norm die staat voor het beheer van informatiebeveiligingsbeheersystemen (ISMS). Deze certificering benadrukt Hokra’s toewijding aan het handhaven van de hoogste beveiligingsstandaarden voor het beheren en beschermen van klantgegevens. ISO 27001 voorziet organisaties van een raamwerk voor het implementeren van een effectief ISMS, gericht op het beschermen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie. Voor Hokra, die dus regelmatig klantgegevens verwerkt voor marketingacties en het uitvoeren van webshoporders, vertegenwoordigt het behalen van deze certificering een belangrijke mijlpaal.

Het behalen van de ISO 27001-certificering vereiste van Hokra een uitgebreide evaluatie en herstructurering van haar informatiebeveiligingspraktijken, waaronder risicobeoordeling, het
ontwikkelen van een uitgebreid beleid, en het implementeren van strikte beveiligingscontroles met als doel het minimaliseren van beveiligingsrisico’s en het voldoen aan wettelijke en contractuele verplichtingen zoals de GDPR en verwerkersovereenkomsten.