Hou rekening met prijsverhogingen | PromZ

Hou rekening met prijsverhogingen

In de promotionele productenmarkt wordt vanaf medio 2015 rekening gehouden met prijsstijgingen als gevolg van de sterke dollarkoers ten opzichte van de euro. Veel promotionele producten worden immers geïmporteerd en in dollars betaald. Ook producten in de retail gaan naar verwachting duurder worden.

 

Fabrikanten en importeurs waarschuwden de leveranciers van promotionele producten al eerder dit jaar dat er prijsstijgingen aan konden komen. Een enkele fabrikant is al overstag gegaan. “We voelen de noodzaak vanwege de stand van de dollar ten opzichte van de euro de prijzen per direct te verhogen. De wisselkoers is uitermate belangrijk voor het buitenlandse handelsverkeer. Deze is het laatste jaar met 20 procent gedaald, waardoor wij deze stap niet kunnen vermijden,” aldus een van hen.

 

Kopen uit voorraad
Zo mogelijk is het voor opdrachtgevers een aanrader om nu alvast promotionele producten in te kopen die nog op voorraad liggen, want die zijn nog tegen de oude – lees lagere – prijzen ingekocht. Dat voordeel is dan voor u.
stijging prijzen relatiegeschenken door dollar koers