Jumbo op zoek naar duurzame boodschappentas | PromZ
Jumbo op zoek naar duurzame boodschappentas

Jumbo op zoek naar duurzame boodschappentas

Supermarktketen Jumbo heeft iNDiViDUALS, een modelabel gerund door studenten van AMFI- Amsterdam Fashion Institute, gevraagd om een design voor een duurzame boodschappentas te ontwikkelen.

De supermarktketen vindt het belangrijk om het gebruik van plastic in de winkels terug te dringen. Daarom heeft Jumbo de studenten uitgedaagd om te komen met goede en aantrekkelijk ontwerpen. Een tas gemaakt van duurzame materialen, waar men graag mee gezien wordt en hergebruikt kan worden. De studenten kwamen met drie verschillende ontwerpen: een draagtas, een schoudertas en een fietstas. De tassen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled katoen, jute en gerecycled PET. Jumbo is van plan om de duurzame ontwerpen van iNDiViDUALS verder te ontwikkelen en aan te bieden via zijn supermarkten, foodmarkten en Jumbo.com.

Goed voor klant en milieu

Roy van Keulen, directeur marketing Jumbo, is enthousiast over de designs. “Klanten vergeten vaak een boodschappentas mee te nemen en kopen dan noodgedwongen een plastic tas. Onze uitdaging is om klanten te stimuleren hun boodschappentas wel mee te nemen naar onze winkels en vaker te gebruiken. Dat is goed voor onze klant én het milieu. De ontwerpen zijn geweldig en we gaan hiermee aan de slag om te onderzoeken welke tas we daadwerkelijk een plek kunnen geven in ons assortiment.”