Lege plastic flesjes worden overhemden | PromZ

Lege plastic flesjes worden overhemden

In Nederland worden per dag 500.000 plastic flesjes leeggedronken en weggegooid. Is er nog iets moois te maken van deze enorme berg plastic afval?

 

“Jazeker,” weet Ditmar van den Bovenkamp van United Oceans. “Deze grondstof kan hergebruikt worden, bijvoorbeeld als polyester in kleding. Schiphol Restaurants vroeg ons of wij een overhemd konden produceren voor de medewerkers, gemaakt van gerecycled PET. Gemengd met katoen ontstond een hele prettige en oersterke stof. De flesjes worden gewassen, gegranuleerd en tot draden gesmolten. Inmiddels kunnen we bijna iedere kledingtype produceren op deze duurzame manier.”

 

United Oceans, gevestigd in Amersfoort, ontwerpt en produceert kleding en gifts voor het bedrijfsleven. Het bedrijf is o.a. actief in de segmenten bedrijfs- en promotiekleding, merchandise en relatiegeschenken.

 

Aandacht voor MVO

Met de toenemende aandacht voor MVO en milieubescherming worden PET-flessen vaker ingezet in de promotionele productenbranche. Zo was XD Apparel enige jaren terug een van de eerste eco-kledingmerken in de branche voor bedrijfskleding en relatiegeschenken.