Plakkies als relatiegeschenk | PromZ

Plakkies als relatiegeschenk

Enige weken terug zijn de Plakkies, het Afrikaanse woord voor slippers, met veel media- aandacht gelanceerd op de Nederlandse markt. Deze hippe duurzame slippers worden gemaakt in een recent opgezet fabriekje nabij de sloppenwijken van Durban, Zuid-Afrika.’,’
rnStudenten van de TU Delft hebben samen met Stichting KidsRights deze Plakkies-fabriek opgezet met als doel structurele werkgelegenheid te creëren in een gebied dat zwaar wordt getroffen door armoede. Premiumleverancier Novelties verkoopt de Plakkies exclusief op de zakelijke markt.

Autobanden
De Plakkies zijn ontworpen door de bekende Nederlandse schoenontwerper Jan Jansen en de unieke patronen op deze slippers zijn ontworpen door kinderen uit de sloppenwijken. De zool van de Plakkies is gemaakt van gerecyclede autobanden. Deze zouden normaliter op welke manier dan ook in het milieu terecht komen. De Plakkies zijn dus een duurzaam product en daarom goed te gebruiken als premium of relatiegeschenk voor bedrijven die MVO hoog in het vaandel dragen. Een groot gedeelte van de opbrengst uit de verkoop van de Plakkies gaat terug naar kinderprojecten van de Stichting KidsRights in Zuid-Afrika.

Personaliseren
Novelties kan desgewenst de begeleidende brief, die in het Afrikaans is geschreven, personaliseren. Ook is het mogelijk een label met bedrijfsnaam aan de Plakkies te bevestigen. Er zijn 3 dames- en 2 herenmodellen.