Een postzegel waar muziek in zit | PromZ
Een postzegel waar muziek in zit Martin Garrix

Een postzegel waar muziek in zit

Koninklijke Joh. Enschedé (KJE) en WijDoenDingen hebben met Martin Garrix en PostNL samengewerkt om de eerste Nederlandse interactieve postzegel te ontwikkelen. PostNL introduceerde de eerste interactieve postzegel met Martin Garrix die in combinatie met een app op een smartphone een digitale 3D-animatie van de artiest weergeeft.

KJE is wereldwijd bekend als producent van waardedrukwerk en het eeuwenlang drukken van bankbiljetten en waardezegels. In samenwerking met het ontwerpbureau WijDoenDingen, dat gespecialiseerd is in digitale media en marketing, brengt het bedrijf nu innovaties in de traditionele wereld van postzegels.

Gelmer Leibbrandt, Algemeen Directeur van KJE: “Ook onze industrie maakt gebruik van de nieuwste technologie. Met WijDoenDingen werken we al samen in de ontwikkeling van interactieve biljetten, “MyEventNote”, en dezelfde technologie passen we nu toe op deze speciale postzegel. Hiermee slaan we de brug tussen conventioneel drukwerk en de digitale wereld.”

De koppeling van een postzegel, een app en een smartphone laat een postzegel of een biljet tot leven komen. Er kan telkens nieuwe content aan toegevoegd worden, waarmee elke keer een nieuwe beleving beschikbaar komt. Deze innovatieve laag verrijkt het drukwerk en het grafisch vakmanschap waar KJE bekend om staat.

Speciaal voor deze uitgifte is een app gratis te downloaden via Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wijdoendingen.martingarrixstamp en de Apple Store https://apps.apple.com/us/app/rje-postnl-for-martin-garrix/id1534018485. Door vanuit de app de postzegels te scannen, start een AR-applicatie (augmented reality) met een virtueel optreden van Martin Garrix. “Het is echt een fantastische app”, zegt Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL. “Je krijgt eerst een videocall van Martin Garrix en vervolgens wijst het zich vanzelf hoe je deze beroemde dj bij je thuis kunt laten optreden. De app is gratis, je hoeft alleen maar de postzegels te kopen en te scannen.”