Recall magneetdieren van winkelketen Action | PromZ

Recall magneetdieren van winkelketen Action

Winkelketen Action heeft vorige week pluchen dieren moeten terugroepen. De speelgoedbeestjes hebben magneten in hun poten, die kunnen loslaten doordat zij mogelijk niet goed zijn vast gestikt.

 

Winkelketen Action heeft vorige week pluchen dieren moeten terugroepen. De speelgoedbeestjes hebben magneten in hun poten, die kunnen loslaten doordat zij mogelijk niet goed zijn vast gestikt.

 

/uploads/campaigner/images/small69721553-recall_knuffel_magneten.png
Als de magneten losraken, bestaat er verstikkingsgevaar voor kinderen onder de drie jaar. Ook kan er schade aan de darmen optreden na het inslikken van twee of meer magneten. Consumenten die een magneetdier hebben gekocht, krijgen in de winkel het aankoopbedrag terug, zo maakte Action bekend. Het speelgoed werd verkocht tussen 1 oktober 2009 en 16 september 2010.

Negatief
In de zomer van dit jaar haalde Mc Donald’s in de VS – op eigen initiatief – maar liefst 12 miljoen glazen terug waarin sporen van cadmium waren aangetroffen. Recalls schaden het imago van ondernemingen – we hebben er in PromZ Magazine al diverse malen over geschreven. Ondanks dat de importeur verantwoordelijk is voor de veiligheid van producten, straalt de negatieve berichtgeving meer af op het bedrijf dat de ondeugdelijke producten verkocht of als premium inzette.

Website
Voor wie wat meer wil weten over de complexe wet- en regelgeving waaraan uit het Verre Oosten geïmporteerde producten moeten voldoen, is een kijkje op www.traderouteasia.nl een aanrader. TradeRoute Asia is een initiatief van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het is een online platform dat ondernemers helpt om veilige producten te importeren. TradeRoute Asia is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met o.a. de branchevereniging Platform Promotional Products.