Schijvens corporate fashion steekt AH in duurzaam ‘jasje’ | PromZ
Schijvens corporate fashion steekt AH in duurzaam jasje

Schijvens corporate fashion steekt AH in duurzaam ‘jasje’

Medewerkers van Albert Heijn krijgen nieuwe bedrijfskleding. Schijvens Corporate Fashion uit Hilvarenbeek heeft deze collectie voor het overgrote deel circulair geproduceerd: van gerecyclede kleding en gerecycled PET. Medewerkers stonden zelf aan de basis van de nieuwe kleding: zij beoordeelden de verschillende designs en testten de kleding op draagcomfort en bewegingsvrijheid. De kleding sluit aan op het nieuwe winkelconcept van Albert Heijn met veel aandacht voor vers assortiment. Vanaf eind mei is de kleding voor het eerst te zien in de winkel.

Eigenaar Shirley Rijnsdorp-Schijvens is heel enthousiast over de nieuwe collectie: “Dat we de grootste kledingcollectie van Nederland mochten ontwerpen, is een kroon op onze 150 jaar ervaring en een beloning van onze jarenlange inzet voor verduurzaming. Met deze collectie willen we aan heel Nederland laten zien dat het in de textielindustrie ook echt anders kan!

Circulair

De bedrijfskleding wordt grotendeels gemaakt uit afgedragen of versleten kleding in combinatie met snij-afval en gerecycled PET, waardoor het garen sterk, kleurvast en slijtvast blijft. Alle oude bedrijfskleding wordt bij Schijvens Corporate Fashion ingeleverd om uiteindelijk te recyclen tot nieuwe circulaire bedrijfskleding. Schijvens won begin 2020 de Nederlandse Circular Award Business vanwege haar inzet voor een circulaire economie. Daarnaast scoort Schijvens Corporate Fashion hoog bij de Fair Wear Foundation wegens inspanningen voor goede arbeidsomstandigheden in landen waar de kleding wordt geproduceerd.

Eigentijds en vertrouwd

Samen met een team winkelmedewerkers werd de nieuwe kleding ontworpen en getest. Die moest niet alleen lekker zitten maar ook eigentijds zijn. Het resultaat: herkenbaar Albert Heijn blauw met nieuwe elementen zoals denim schorten en oranje kleuraccenten. De kleding wordt in eerste instantie verstrekt aan medewerkers in de Albert Heijn-supermarkten en Albert Heijn to go. Medewerkers van de bezorgservice volgen volgend jaar.

Bekijk de video hier