PromZ

Retulp Custom B.V.

Vlijtseweg 130 7317 AK Apeldoorn Nederland

T 31622586785

Retulp Custom B.V.

Onze missie: ‘Mooie en duurzame producten leveren die disposables voorkomen. Want voorkomen is veel beter dan recyclen.’

Om de plastic soep bij de bron aan te pakken en wegwerpverpakkingen terug te dringen inspireren wij om aantrekkelijke herbruikbare alternatieven te gebruiken. Retulp is in 2014 opgericht om deze missie uit te voeren. Daarbij werken wij samen met veel doelen.

Voorkomen van plastic afval is veel beter dan recyclen want eenmalig is schandalig! Met Retulp drinkflessen, lunchproducten en tassen willen wij het goede voorbeeld geven en hergebruik stimuleren. Daarnaast zorgen we bij de verkoop van iedere fles voor schoon drinkwater voor mensen in derdewereldlanden via de organisatie Made Blue. Bovendien, wordt er voor elke verkocht Retulp lunch-to-go item een boom geplant. Dit wordt gedaan door de organisatie Urban Street Forest.

Kortom, refill to fulfill: een mooie handige fles voor jezelf, schoon drinkwater voor een ander en iets goed doen voor de planeet.

Refil to fulfill

In 2015 zijn wij in Apeldoorn begonnen om onder het merk Tulper drinkflessen te produceren, in 2017 hebben we het merk Tulper gerebrand naar Retulp met de slogan: refill to fulfill. Het merk Retulp is duidelijk herkenbaar aan het logo dat bestaat uit twee waterdruppels in de vorm van een Hollandse tulp. Nederland is een waterland en daardoor voelen wij – net als veel andere Nederlanders – ons verbonden met water. Wij zijn een volk bij uitstek dat een voorbeeldfunctie kan vervullen wat betreft het plasticvrij maken van zeeën en oceanen.

Ons assortiment bestaat uit diverse drinkflessen, lunhproducten en tassen en wij gebruiken duurzame en bio based materialen. We investeren de opbrengst in verdere verduurzaming van onze producten. Stap voor stap maken we onze producten beter en druppel voor druppel maken we de oceaan schoner! Wij leveren producten onder eigen merknaam, maar bieden duurzame bedrijven uit de toeristische en recreatieve branche ook de mogelijkheid om custom made of private label producten te verkopen.

Wij streven naar een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu en waar we actief de hoeveelheid wegwerpplastic verminderen. Retulp is een sociale onderneming. Winst is niet ons doel, invloed op een betere wereld wel. De grootste reden voor het bestaan van Retulp is de enorme hoeveelheid plastic afval die we met ons allen produceren. Retulp brengt producten op de markt om dit tegen te gaan en de opbrengst gebruiken we om Nederland schoner te maken.

Wij werken samen met de onderstaande doelen:

 • WERELD NATUUR FONDS – WWF
  Als businesssupporter van het WNF project plastic vrije zee ondersteunt Retulp deze missie financieel.
 • Pastic Soup Surfer
  Merijn Tinga voert op zijn eigen geweldige manier strijd tegen wegwerpplastic. Hier overhandigt hij zijn boek aan onze Coby.
 • CLUB KAKATUA
  Samen met Club Kakatua gaat Retulp ieder jaar een trash barier in een rivier in een rivier in Indonesië realiseren.
 • MADEBLUE Foundation
  De afgelopen 7 jaar heeft Retulp 89.000.000 (!) liter schoon drinkwater gedoneerd aan ontwikkelingslanden.
 • SEA FIRST FOUNDATION
  Sinds 2015 is oprichter Richard vrijwilliger bij SFF en daarnaast doneert Retulp af en toe producten aan deze mooie stichting.
 • Regionale Opruimacties
  Lokaal hier op de Veluwe organiseren wij ludieke campagnes om zwerfafval tegen te gaan en bewustwording te vergroten.

Informeer naar de mogelijkheden voor bedrukking of vraag de prijslijst op via onze website: Retulp.nl.