Tips voor het vergroten van de naamsbekendheid | PromZ
Tips voor het vergroten van de naamsbekendheid

Tips voor het vergroten van de naamsbekendheid

Reclame maken. Dat is echt noodzakelijk als je de naamsbekendheid van je bedrijf wil vergroten. Je kunt echt alleen maar meer omzet genereren als veel mensen weten dat je bedrijf bestaat. En wat je bedrijf voor die mensen kan doen. Dat moet je wel laten weten. Anders komt er niemand iets bij je kopen. Hoe kun je dat laten weten?

Er bestaan veel mogelijkheden om reclame te maken. Ook met een klein budget of zelfs gratis. Met behulp van sociale media zoals Facebook, YouTube en Instagram. Of ervoor zorgen dat je website beter en door mensen bezocht wordt door handig gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie. Televisie- en radio-optreden of interviews.

Schrijven

Tegenwoordig is het heel erg in om te bloggen of als gastblogger ergens een stukje te schrijven. Regelmatig een artikel op je eigen site plaatsen zorgt ervoor dat Google zoekers doorsturen naar jouw blog met dat specifieke onderwerp. Je kunt ook op online magazines op het internet artikelen zetten. Op die manier vergroot je met gebruikmaking van het netwerk van anderen, via Linkedin bijvoorbeeld, jouw naamsbekendheid. Naast websites en nieuwssites zijn er vandaag de dag diverse artikelensites. Google kent deze allemaal goed en weet ze goed te vinden. Als je daar artikelen op zet kun je linken naar je eigen site en op deze wijze zullen veel mensen jouw artikelen lezen.

Boeken

Zelf een boek drukken of een boek schrijven en boeken laten drukken is ook een fantastisch idee! Dit boek kun je uitdelen aan prospects, jouw toekomstige klanten. Daar maak je indruk mee. Want daar gaat het om. Indruk maken en gezien worden. Er moet over jou en over jouw bedrijf gepraat worden. Hoe meer mensen aandacht voor jouw bedrijf of jouw product hebben, hoe meer kans dat jouw producten ook daadwerkelijk verkocht worden. Een boek laten drukken is daarbij een goed marketing instrument. Bovendien is boeken drukken helemaal niet duur meer. Je kunt tegenwoordig heel voordelig boekjes drukken. Een boek printen is dus een uitstekend idee om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergoten en zo te zorgen voor een grotere klantenkring en een hogere omzet.