225.000 euro voor goede doelen | PromZ

225.000 euro voor goede doelen

 

Ontvangers van een Tintelingen kerst – geschenk hebben in 2010 bijna € 255.000,- gedoneerd aan goede doelen in Nederland. De top-3 van goede doelen die veel donaties hebben ontvangen bestaat uit KWF Kankerbestrijding, War Child en Artsen zonder Grenzen.

 

Tintelingen, aanbieder van eigen keuze kerstpakketten, concludeert uit de cijfers dat er nog steeds werknemers zijn die ervoor kiezen om te doneren aan een goed doel. Ontvangers van een Tintelingen kerstgeschenk kunnen kiezen uit verschillende opties, zoals een geschenk, belevenis of een donatie aan een goed doel. In 2010 koos tweederde van de ontvangers voor een geschenk en een kwart van de ontvangers voor een belevenis. Drie procent van de werknemers koos ervoor om de waarde van de Tinteling te doneren aan een van de goede doelen.

 

Meeste naar KWF

In totaal is in 2010 € 254.827,90 gedoneerd aan goede doelen, waarvan bijna € 35.000 terecht kwam bij KWF Kankerbestrijding. Ook andere bekende goede doelen als War Child, Artsen zonder Grenzen, Stichting Liliane Fonds, Stichting AAP en het Wereld Natuur Fonds hebben veel donaties ontvangen.

 

Elke van Moorsel, commercieel directeur van Edenred Nederland (voorheen Accor Services): “Vooral de grotere bekende goede doelen zijn populair, maar ook doen er een groot aantal kleinere en onbekendere goede doelen mee.

 

Geefmoment

Tintelingen biedt werkgevers een exclusief geefmoment en een op maat gemaakte webshop waar medewerkers een geschenk kunnen uitzoeken. De werkgever selecteert uit verschillende prijsklassen het gewenste budget. Medewerkers hebben met een code toegang tot een webshop of mobiele bestelportal om een cadeau te kiezen. Tintelingen is onderdeel van Edenred.