Bavaria pleit voor carnaval als officiële feestdag | PromZ
Bavaria pleit voor carnaval als officiële feestdag

Bavaria pleit voor carnaval als officiële feestdag

Bavaria roept carnavalliefhebbend Nederland op om actie #carnavalvrij te omarmen. De familiebrouwer uit Lieshout, draagt carnaval al jaren een warm hart toe. Onder het motto #carnavalvrij wil Bavaria er nu voor zorgen dat alle carnavalsliefhebbers de kans krijgen hun geliefde feest te vieren.

Om dit voor elkaar te krijgen, start het biermerk een online petitie om carnaval tot onze officiële feestdagen te laten behoren. Sjefke Vaeren – boegbeeld van de campagne #carnavalvrij – roept alle carnavalliefhebbers van Nederlanders op de petitie te ondertekenen via carnavalvrij.nl.

Carnaval is gemeengoed

Sinds jaar en dag wordt er in vele steden en dorpen carnaval gevierd en kan inmiddels gezien worden als gemeengoed, vindt Bavaria. “We willen met onze Brabantse wortels en onze betrokkenheid bij dit volksfeest – want ja, daar hoort voor velen een lekker biertje bij – ervoor zorgen dat carnaval voor iedereen een fantastisch feest wordt,” vertelt Florent Renders, marketeer bij Bavaria. “Hoe mooi zou het zijn als carnaval tot onze officiële feestdagen behoort. We roepen daarom iedereen op om te laten zien hoeveel we met zijn allen van dit mooie feest houden.”

Sjefke Vaeren als vrijheidsstrijder

De Brabantse Che Guevara – Sjefke Vaeren als charismatische leider van #carnavalvrij – riep iedereen die carnaval een warm hart toedraagt op de petitie te tekenen. “Als Brabander ben ik trots op hoe wij dit volksfeest vieren en strijd ik voor #carnavalvrij, zodat alle carnavalsliefhebbers vrij krijgen om ons favoriete feest te vieren,” aldus Sjefke Vaeren.