Kerstpakketten en de WKR | PromZ

Kerstpakketten en de WKR

Het is pas zomer, maar toch alvast even aandacht voor de kerstpakketten die voor december op de agenda staan. Via de nieuwe Werkkostenregeling kunnen werkgevers onbelaste vergoedingen aan hun werknemers geven, bijvoorbeeld kerstpakketten.

De werkgever mag onbelast vergoedingen geven als het totaalbedrag onder 1,2% van het totale fiscale loon blijft. Dit is de zogeheten vrije ruimte. Als het bedrag van de vergoedingen boven die grens komt, dan moet de werkgever over dat bedrag daarboven 80% naheffing betalen. Tot 1 januari 2015 kon de werkgever jaarlijks kiezen tussen de werkkostenregeling en de oude regeling van vrije vergoedingen en verstrekkingen. Dat kan nu niet meer. Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht.

Gebruikelijkheidstoets
In de nieuwe WKR mogen kerstpakketten ondergebracht worden in de ‘vrije ruimte’, evenals bijvoorbeeld een fiets en personeelsfeesten (onder bepaalde voorwaarden). Bedrijven hoeven deze extra’s niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag voortaan in één berekening voor het gehele bedrijf. De enige voorwaarde waar nog rekening mee moet worden gehouden is de gebruikelijkheidstoets. Deze toets schrijft voor dat de uitgave niet meer dan 30% mag afwijken van soortgelijke uitgaves in uw bedrijf of branche.

 

Op zoek naar een kerstpakket groothandel in uw regio?
Op kerstpakketleveranciers.nl vind je alle gespecialiseerde kerstpakket groothandels overzichtelijk op 1 website. www.kerstpakketleveranciers.nl