Nieuwe Sinterklaasboeken van DE | PromZ

Nieuwe Sinterklaasboeken van DE

Voor de tiende keer op rij verschijnen in de Sinterklaasperiode de Douwe Egberts Sinterklaasboeken. Deze bijzondere boekenreeks wordt geschreven door bekende Nederlanders en geïllustreerd door prijswinnende illustratoren. Voor dit jubileum hebben prinses Laurentien, Najib Amhali en Ivo Niehe hun medewerking verleend.

 

Het boek van Ivo Niehe ‘Sinterklaas en de lege tonnen’ is verkrijgbaar vanaf 20 november. ‘De Ontvoering van de Hoofdpiet’ van cabaretier Najib Amhali is verkrijgbaar vanaf 27 november en is het schrijversdebuut van Amhali. Beide boeken zijn in alle C1000 en Jumbo Supermarkten verkrijgbaar.

Prinses Laurentien schrijft dit jaar het verhaal ‘Pietje Pienter pakt uit’, een Sinterklaasverhaal met als thema ‘duurzaamheid’. Dit verhaal wordt ook vertaald in een Sinterklaasmusical. Het is voor het eerst dat er een musical wordt gemaakt van een Sinterklaasboek van Douwe Egberts.

 

Onderdeel van het MVO-programma van Douwe Egberts is het samenwerkingsverband met de Stichting Lezen & Schrijven. Met de Sinterklaasboeken ondersteunt DE de oproep van de stichting om minstens 15 minuten per dag voor te lezen.