Voetballende BN’ers in actie voor Cruyff Court in Brazilië | PromZ

Voetballende BN’ers in actie voor Cruyff Court in Brazilië

De Club van ’14 en de Johan Cruyff Foundation komen samen in actie voor de kinderen in Salvador. Dit is de eerste speelstad van Oranje op het WK. Zij krijgen daarbij de support van Frank Rijkaard, Richard Witschge, Viggo Waas en Peter Heerschop en voetbalfreestyler Soufiane Touzani.

 

De Club van ’14, een initiatief voor Oranjefans van De Telegraaf, en de Johan Cruyff Foundation roepen heel Nederland op om samen een Cruyff Court bij elkaar te liken. Voor elke like die de actie op Facebook krijgt, doneert De Club van ’14 een stukje veld in Salvador. Alle deelnemers kunnen zelf kiezen welk stukje Cruyff Court ze doneren.

Is het virtuele veld helemaal gevuld dan gaat de schop de grond in. Het doel is dat de kleine voetballertjes in Salvador op het Cruyff Court kunnen spelen vóórdat het WK’14 in Brazilië begint, aldus het bericht van Goud Activatie, het bureau dat bij de actie is betrokken.

 

Freestyle truc

Frank Rijkaard, Richard Witschge, Viggo Waas, Peter Heerschop en Soufiane Touzani hebben speciaal voor deze actie een promotiefilmpje gemaakt. In dit filmpje zien we Touzani een onnavolgbare freestyle truc doen. Tegen de verwachting in, is alleen Peter Heerschop in staat om de truc uit te voeren.

 

De promotiefilm is te bekijken op www.youtube.com/user/CruyffFoundation en de actie op de Facebook pagina van De Club van ’14 en via www.declubvan14.nl