Werkkostenregeling nog niet populair | PromZ

Werkkostenregeling nog niet populair

De meeste werkgevers zijn voorlopig nog niet van plan om over te stappen op de werkkostenregeling, een nieuwe systematiek voor het al dan niet belasten van vergoedingen en verstrekkingen.

 

Slechts 11 procent gaat deze fiscale regeling toepassen met ingang van 1 januari 2012, gevolgd door nog eens 12 procent per 1-1-2013. Dit komt naar voren uit een onderzoek onder bijna 200 organisaties dat is uitgevoerd door HRpraktijk, een activiteit van uitgeverij Weka.

 

Werkgevers kunnen met ingang van dit jaar gebruik maken van deze regeling in plaats van de oude fiscale vergoedingsregels. Tot 2014 kunnen werkgevers er jaarlijks voor kiezen om de oude systematiek te handhaven of over te stappen op de WKR.

 

Deadline
Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 58 procent van de respondenten nog niet weet wanneer zij gaan overstappen op de WKR. Acht van de in totaal 198 personeelsmanagers die meededen aan het onderzoek gaven zelfs aan dat zij later dan de deadline van 1 januari 2014 zullen overstappen, terwijl ze dan wettelijk verplicht zijn om zich aan de WKR te houden, aldus HRpraktijk.