WK 2014: ‘We dansen de samba…’ | PromZ

WK 2014: ‘We dansen de samba…’

Het volgende WK vindt in 2014 plaats in het voetballand bij uitstek, Brazilië. De grote merken zijn alweer volop aan de slag. Maar de kleinere bedrijven denken dat ze nog tijd genoeg hebben tot juni 2014. PromZ Magazine maakte een rondje langs de ‘velden’.

 

Jos Schröer, Gemaco: “We zijn al voor een aantal klanten in de weer, maar ik verbaas me wederom over het gebrek aan haast van veel bedrijven. Je weet al jaren van tevoren dat het WK in juni 2014 plaatsvindt. Dan weet je dus ook dat je in de zomer van 2013 moet gaan nadenken over promoties. De grote partijen doen dit ook. Maar bij veel andere bedrijven gebeurt dat te laat. Het gevolg zal zijn dat 30 tot 40 procent van het budget opgaat aan het invliegen van producten uit Azië of aan verhoudingsgewijs veel duurdere Europese import. En te laat beginnen met de voorbereiding betekent ook dat er vaak alleen nog standaardproducten mogelijk zijn.”

 

Joris Albers, Promit ter Haar: “Klanten hebben niet erg hoge verwachtingen van het Nederlands Elftal, merk ik. Men is sceptisch of Nederland de poulefase overleeft. Laten we het hopen, want de gouden wet in voetbalpromoties is dat het pas echt interessant wordt als het Nederlands Elftal ver komt. Het vorige EK maakte dat nog maar eens duidelijk. Ik vind niet dat een WK-premium een link moet hebben met het land, ditmaal Brazilië, maar verwacht wel dat we veel sambaballen gaan zien.”

 

Lees meer in de komende PromZ Magzine, nr 4, 2013