Strenge wetgeving speelgoed geldt ook voor spinners | PromZ

Strenge wetgeving speelgoed geldt ook voor spinners

Zolang de rage duurt, zijn spinners zijn ‘hot’ en een trendy promotioneel item. De Belgische brancheorganisatie BAPP wijst er op dat de producten onder de categorie speelgoed vallen en dus ook aan de strenge (EU-)regels voor speelgoed moeten voldoen.

De BAPP stipt aan dat handspinners vaak tegen zeer lage kosten buiten Europa geproduceerd worden en inkopers goed moeten opletten dat ze het product bij een vertrouwde leverancier van promotionele producten inkopen, aldus het Belgische vakblad Promobiss.
Omdat spinners volgens de wet in de categorie ‘speelgoed’ vallen, moeten ze, zo stelt de BAPP, voldoen aan een reeks vereisten als CE-markering, de referentie van het speelgoed, de naam en adres van de fabrikant of importeur, de beschikbaarheid van een technisch dossier (certificering).

Tips
Wat tips bij de aankoop van spinners: lees de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen om zeker te zijn dat het speelgoed geschikt is voor de leeftijd van het kind, check de stevigheid van de spinner om te vermijden dat kleine stukjes kunnen loskomen en ingeslikt kunnen worden en ga na of het adres van de fabrikant of importeur op de verpakking staat.

Zie ook https://www.nvwa.nl/onderwerpen/speelgoed/fidget-spinners